The May Fair Hotel

Architecture | Extension of a 5* Hotel | Location: Mayfair, London, UK | Area: 2400m2

Extension of a 5* hotel in an historic building into a courtyard to maximise site usage.

Requiring a design that would secure planning permission, this hotel in a high-end neighbourhood had an underused courtyard and the need for more space in a densely built urban environment. We designed a contemporary shape and skin for a new courtyard extension to accommodate more rooms. We incorporated a structure carved from the site constraints, to enable natural light to flood into the hotel rooms without compromising guest privacy. At street level, our designs to revive the façade retained a traditional twist in order to blend into the environment. The limitations of the site became the points of creativity, resulting in a design that added a one-of-a-kind feeling to the building.

Other projects architecture

Projects interior

Projects design