Dorset County Museum

Architecture | Museum Extension | Location: Dorchester, UK | Area: 1500m2

Concept to extend a museum in an historic and culturally important building.

After acquiring a neighbouring site, this museum wanted to extend its building to introduce more accessible spaces for visitors and archiving facilities. In response to the lack of potential openings on the façade, our solution was designed from the inside-out to counteract the site’s peculiarities. A key focus of this is a landscaped roof to bring natural light into the new space on all three levels. We also introduced a bookshelf as an internal double-sided façade, creating a point of convergence and a narrative spine of the museum. Penetrating all three levels, the bookshelf resolves the museum’s programmatic requirements by creating an open gallery, archiving space and a visual connection between the different levels.

Other projects architecture

Projects interior

Projects design